Senaste inläggen

Av Jenny - 15 september 2011 17:38

Det är alldeles för mycket som snurrar i mitt huvud nu, så otroligt många måsten.

   Jag har en hemuppgift på 3-5 sidor att skriva till på tisdag i Psykologi B, ett prov i Marknadsföring att plugga inför, två uppgifter i Programhantering jag halkat efter i p.g.a provet i Tyska jag hade i måndags som jag spenderade förra veckan med att plugga inför.

   Dessutom har jag fått veta från Arbetsförmedlingen att eftersom jag inte arbetat innan jag började plugga så får jag ingen a-kassa om jag inte lyckas hitta ett jobb efter skolan. Får heller ingen hjälp från "jobbgarantin för ungdomar" som jag fick innan komvux eftersom jag inte längre räknas till ungdom. Jag måste alltså redan nu aktivt söka jobb, nu under den första terminen jag läser heltid. Får jag inget jobb efter december så kommer jag inte få pengar från någonting annat heller. Kvinnan på Arbetsförmedlingen sa att "du kan ju söka försörjningsstöd om det är så" men det kan jag faktiskt inte heller eftersom jag bor tillsammans med Johan och hans lön ska enligt deras mallar räcka för att försörja oss båda. Däremot skiter de fullständigt i vilka utgifter man har så som låneskulder etc.

   Vi klarar oss faktiskt inte på bara Johans lön. Jag behöver dra in minst 3 000 kr/mån för att vi ska gå jämnt ut.


Någon som har ett jobb att erbjuda mig från och med 16 december? Låt mig tillägga att jag inte kommer att ha mer utbildning än gymnasial, dessutom ingen som helst arbetslivserfarenhet och inga referenser.

Jag · Skola
Av Jenny - 7 september 2011 09:44

Nu har jag tagit en för lång paus från bloggen igen. Har mycket i skolan nu.

   Som tröst får ni den här videon av mig:

Får ni inte gåshud på armarna och tårar i ögonen när ni hör underbara Adele sjunga den här låten, då måste ni vara zombies!

Av Jenny - 2 september 2011 09:53

Vikten går nedåt igen!

   För tre veckor sedan hade jag gått ner till 89,9 kg, sedan upp igen till 91,5.

   Nu är jag nere på 89,5!! Midjemåttet är nere på 90,5, stussmåttet 113,5 och bystmåttet kvar på 120 cm.

Av Jenny - 1 september 2011 08:52

Idag är det verkligen höst. Inte nog med att det är september, det var dessutom bara 5 grader varmt (läs: kallt) och jättedimmigt imorse när jag gick till sjukgymnasten.

   På tal om sjukgymnasten: jag har en utbuktande disk i ländryggen. Jippi!  

   Nu får jag se till att sitta ordentligt och göra ryggövningar så ofta jag orkar och hinner. 

 

(Jag har alltså en "bulging disk", inte diskbråck)


Sköter kosten ordentligt men har bara tränat en dag den här veckan. Ska träna igen idag, sjukgymnasten sa att det inte är några problem att jag promenerar och dansar mycket, så länge jag inte böjer mig framåt när jag dansar.

Av Jenny - 28 augusti 2011 21:21

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Började skolan 15 augusti, så mycket tid går åt läsande av kurslitteratur nu. Tänkte uppdatera er på vad jag haft för mig sedan sist.

   Har haft en känslomässig kris i princip hela augusti som jag börjar komma ut ur nu vilket är väldigt skönt. Ibland får jag en obeskrivlig och oförklarbar ångest som håller i sig i flera veckor. Önskar att jag slapp.

   Förra fredagen var jag på tjejkväll hemma hos min vän Natalia. Vi var fem tjejer som pratade och drack vin i flera timmar innan tre av oss gick ut på ett lokalt dansställe. Johan var ute med bandet och vi möttes upp på hemvägen runt halv två på natten. Hade i helhet en underbar kväll. Dagen efter däremot vaknade jag med en hemsk (självförvållad) huvudvärk. Dessutom var min ångest dubbelt så stark som under de tidigare dagarna och jag grät högt och mycket säkert fem-sex gånger under dagen. Panikattacken låg nära kände jag.

   På söndagen plockade mina föräldrar upp oss och vi åkte till Göteborg och med färja ut till Älvsborgs fästning där min lillasyster jobbat på café hela sommaren. Det var vackert väder, skönt att åka lite båt och känna havsluften i näsan och håret, men fortfarande gnagde ångesten i mig. Den gjorde mig utmattad och nästan apatisk. Kände inga positiva känslor alls, utan allting kändes bara mörkt. Började till och med att fundera på om jag inte älskade min underbara sambo längre, vilket bara gav mig ännu mer ångest. Fick pratat av mig lite med mamma och lillasyster ute på fästningen när vi var ensamma ett par minuter. De uttryckte båda två att mina känslor och rädslor var normala och min lillasyster frågade mig ifall jag kände kärlek till någon eller någonting alls just du och svaret var nej. Jag visste i min hjärna att jag älskade min familj och att jag älskade Johan, men jag kände inte kärleken. Jag bara visste om den, om ni förstår vad jag menar.

   Dagen efter, i måndags, så flyttade vi ut min pluggstation (alltså laptopen, högtalare, den gamla skolbänken jag har och kontorsstolen) till vardagsrummet så att jag inte skulle sitta så isolerad i sovrummet hela dagarna. Detta var ett jätteklokt beslut känner jag nu. Jag hade introkudktionslektioner i tyska och företagsekonomi.

   På tisdagen tänkte jag extra mycket på Heike (Amishai) och hur mycket jag saknar honom. Det var nämligen hans ettårsdag.

 

   Jag hade dessutom min första lektion i psykologi B och när jag kom hem fick jag Johans goda kyckling- och löksoppa till middag.

   I onsdags hade jag lektioner i marknadsföring och programhantering, sedan lunchade jag med min kära storebror som flyttat tillbaka till Alingsås efter nästan åtta år som Göteborgare. Dessutom skall han flytta in till centrum i oktober och kommer att bo riktigt nära oss.

   I torsdags åkte Johan, jag, min lillasyster och hennes pojkvän till Liseberg! Underbart! Åkte Lisebergsbanan, Balder, Radiobilarna, Slänggungan (som jag ALDRIG tänker åka igen, kedjorna knackade så oroväckande att jag nästan fick panik!), Flume Ride, Sagoslottet och Kanonen. Däremot åkte inte jag Atmosfear vilket de andra tre gjorde. Jag fick sådan ångest av att bara åka rulltrappan upp till attraktionen att jag valde att agera väskhållare medan de andra åkte.

   I fredags vad vi hår underbara Margita på fika och kattungelek! Alltid roligt att träffa henne. När vi var tillbaka i stan gick jag till min fina frisör Johanna på Nikita Hair Alingsås som klippte bort en hel del av min trasiga blekta hår. Ska se ifall jag kan ta en bra bild att visa er. På kvällen gick Johan och jag ut och åt middag, hyrde sedan en film och gosade på soffan.

   I går, lördag, var vi ute på landet hos Johans föräldrar det var dags för en kusinträff som de hade regelbundet förr men inte haft på att antal år. Jag valde att avstå helt från alkoholen p.g.a den bakfylleångesten jag haft veckan innan. Klokt val tycker jag. Kvällen var väldigt lyckad och jag är glad att jag träffat och lärt känna Johans släkt lite bättre.

  

Angående min "kris". Jag mår bättre nu och har gjort det ett antal dagar. Är inte helt mig själv igen, men känner ingen ångest. Bara et utmattning och en frånvaro. Svårt att koncentrera mig.

   Märkt att nu när en jättejobbig period avtar så älskar jag Johan mer än vanligt. Jag fylls av en sådan tacksamhet att han stått ut med mig, och min likgiltighet smälter till glädje när han ler mot mig. Den underbaraste mannen i världen.   Angående viktnedgången så har jag inte vägt mig den här veckan. Tränat tre gånger iställen för fem som jag brukar, dessutom fuskade jag med dieten i torsdags på Liseberg, så jag vill faktitskt inte veta vad jag väger just nu. Väntar tills nästa fredag.

Av Jenny - 19 augusti 2011 09:46

Den här veckan har jag gått upp 1,1 kg, alltså väger jag över 90 kg igen.

   Midje-, stuss- och bystmått ligger på samma som förra veckan.

   Ska ha min mens vilken minut som helst, hoppas att det är anledningen till att jag gått upp.

Av Jenny - 18 augusti 2011 21:46

Varför är detta ett ämne som är så tabu för många? Jag har i ett par veckor gått omkring och mått dåligt över att jag alltmer sällan känner det där pirret i magen i mitt förhållande. Jag har sett romantiska filmer och serier vilket har resulterat i att jag börjat sakna början av ett fårhållande. Jag har nästan sörjt det faktum att Johan och jag inte kommer att ha en sådan början igen. Visst att förälskelsen kommer tillbaka i perioder, men det kommer ju aldrig att vara precis som det var i början.

   Efter att ha pratat med en tjejkompis om detta fenomen så har jag nu fått veta att dessa känslor och tankar är helt normala. Det som spelar roll är att jag trotts allt älskar Johan och vill vara med honom.

   De senaste två åren har mitt liv kretsat väldigt mycket runt Johan och vårat förhållande. Jag har inte haft många vänner på väldigt länge så när Johan varit i studion med bandet eller ute med sina vänner så har jag suttit ensam hemma och längtat efter honom. Detta har börjat få mig att må väldigt dåligt. Håller på att ändra detta nu, ska imorgon på tjejkväll hemma hos en väninna, och Johan ska ut med bandet.

   Detta kan låta som om jag inte är lycklig med Johan, men så är absolut inte fallet. Det bästa jag vet är fortfarande att gosa ner mig i Johans famn och kolla på Conan O'Brien i sängen på kvällen. Det är alltid honom jag vill ringa och prata med när vi är ifrån varandra och något roligt har hänt som jag vill berätta om. Han är min bästa vän, min klippa och otroligt sexig.  


Allt detta är något jag pratat med Johan om, och han förstår mig. Och han som har mycket mer erfarenhet av förhållanden än vad jag har säger även han att mina känslor är helt normala.


Idag har jag köpt nya vattenlösliga oljefärger, så nu är det dags för mig att börja måla igen! Kanske lägger upp lite foton på mina alster om jag lyckas skapa något vackert.

Av Jenny - 15 augusti 2011 16:26

Jag har alltid varit så övertygad om att jag är "äppelformad", men de senaste tre åren har min kroppsform ändrats ganska mycket. Jag hittade en sida med definitionerna:


Banana Body Description:

-You generally have an athletic body with toned arms.

-Rectangular shaped body.

-Your waist is less than 9 inches smaller than either your hip or bust measurements. (9 inches/tum är ca 23 cm)

-Your upper body is proportionate to your lower body.

-Smaller bust size.

-Not much curve at your waist.

-Usually have great legs.


Apple Body Description

-Inverted triangular shaped body

-The bust measurement is larger than the hip measurement.

-Large chest and bust for your frame.

-You carry most of your weight around your midsection.

-Usually have slim legs, hips, and bottom.


Pear Body Description

-Triangular shaped body

-Hip measurement is larger than the bust.

-Wide hips and bottom.

-You carry most of your weight on your hips, thighs, and bottom.

-Usually have slender neck and shoulders

-Often have a flat tummy


Hour Glass Body Description

-Classic Hourglass Shape

-The bust measurement is roughly the same as the hip measurement

-Your waist is about 10 inches smaller than your bust and hips. (10 tum är ca 25,5 cm)

-Your body looks proportionately curvy.


Enligt den här listan är jag timglasformad! 

   För mig skiljer det bara ca fem centimeter mellan bystmått och stussmått (bystmttet större). Alltså ganska nära.

   Det är en skillnad på ca 28 cm mellan byst och midja, och alltså ca 22 cm skillnad mellan midja och stuss. Så OK, stussmåttet mot midjemåttet indikerar väl snarare på äppelformad, så jag ligger väl någonstans mitt emellan äppelform och timglasform. Jag är nöjd ändå!


Hur är ni formade?    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggvänner

Gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se