Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Den senaste tiden

Av Jenny - 20 juli 2011 16:28

Det har inte blivit så mycket bloggande det sista, trots att jag mest sitter hemma utan något att göra. Har sommarlov, sitter mest och längtar till de två veckor av ledighet Johan och jag kommer att ha i början av augusti innan höstterminen börjar för min del. I höst blir det heltidsstudier istället för 75%! Kurserna jag ska läsa är:

Psykologi B

Tyska steg 1

Marknadsföring

Företagsekonomi

Programhantering.


Förra veckan åkte jag på en rejäl urinvägsinfektion. På måndagskvällen började jag känna svaga symtom, kände mig fortfarande nödig då jag precis kissat, blev jättenödig men det kom bara en liten skvätt osv.. Drack hinkvis med vatten med en massa citron i, och det kändes lite bättre efter ett par timmar.

   Vaknade på tisdagen med jättebesvär och ringde vårdcentralen för en akuttid. Det hade då börjat svida ordentligt och mitt urin var rosa av blod. Promenaden till vårdcentralen tog bara tio minuter men kändes som min livs längsta eftersom jag var så enorm kissnödig hela vägen dit. Fick fylla i ett formulär, kissa i en plastmugg, träffa distriktssköterskan och fick antibiotika utskrivet. Och det var fanimig tur att jag fick en tid såpass tidigt för när jag väl kom hem så kissade jag nästan rent blog, fick gå på toaletten var femte minut och satt och grät och nästan skrek på toaletten för att det kändes som om jag kissade rakblad. Det blev bättre och bättre och på kvällen då jag tagit min andra dos av antibiotikan kunde jag sova problemfritt hela natten. Kändes som ett mirakel!


Inte hänt så mycket i övrigt. Vi kollade på en underbar lägenhet i ett underbart område som vi fick tacka nej till p.g.a hyran som låg på ca 7 100 kr/månaden, jämfört med vår nuvarande som bara kostar 4 300. Så vi har beslutat oss att stanna kvar i vår lilla mörka lägenhet och lägga krut och pengar på att måla om och skaffa lite finare möbler istället. Får jag dessutom ett jobb efter höstterminen så kan vi börja spara pengar så att vi har handpenning till ett hus någon gång i framtiden.

 
 
Vivi

Vivi

21 juli 2011 08:52

Ajajaj vad synd jag tycker om dig :( skönt att det är bättre nu!
Jag har också alltid haft lätt för att prata om det mesta, även sådant andra verkar tycka är lite för "privat" :P Om man inte pratar om sakerna hur ska man då kunna ta hjälp, tips och ideer ? När man väl börjar prata om det så märker man ju faktiskt att många har gått igenom ngt liknande och man kan både ge tips och få !

Förstår hur du tänker, själv är jag så himla glad att vi köpte vårt hus innan de nya reglerna, men vi ska börja spara i höst vi också för om vi ska ha ett större hus kommer vi behöva pengar till insatsen vi också.

http://www.missvivis.se

 
Vivi

Vivi

21 juli 2011 09:44

Jo förrut när vi köpte var det inget krav på att ha 15% av köptesumman på huset kontant, men det är det nu. 15% av ca 1 500 000 är ju MASSA PENGAR, hur många har de summorna liggandes på ett konto. Då får man oftast ta ett privatlån på den summan med högre räntor. Nej det är nog väldigt smart att spara pengar till iaf en liten handpenning idag, det har man igen sedan ;)

http://www.missvivis.se

 
Margita

Margita

22 juli 2011 12:27

aj aj stackars dig! Det gör ont, tur att du kom in så snabbt och fick medicin och att den verkar!

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 31 augusti 2014 17:31

Nu var det ju vansinnigt länge sedan jag bloggade. Men från och med imorgon är jag arbetslös igen (i fyra månader, börjar nytt jobb på samma gamla arbetsplats efter årsskiftet) så då har jag en massa tid över och kanna känner mig inspirerad att blo...

Av Jenny - 2 januari 2014 19:08

Nyårslista för år 2013   Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Jag fick en visstidsanställning och jag övningskörde   Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga, som vanligt.   Blev någon/några av dina vänner föräldrar i ...

Av Jenny - 30 maj 2013 14:55

Åsikter?

Av Jenny - 28 maj 2013 15:33

Här har vi sminkalternativ nr två, ska alltså välja sminkning inför min brors bröllop om mindre än en månad.Åsikter? ...

Av Jenny - 22 maj 2013 09:32

Min bror gifter sig som bekant om en månad, och jag vet inte hur jag ska sminka mig. Har köpt en turkos klänning i spets, och kommer att ha en svart bolero, ett svart bälte och svarta skor. Jag kommer att ha håret utsläppt och lockigt. Jag tänkte a...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggvänner

Gästboken


Skapa flashcards