Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

För mycket

Av Jenny - 24 februari 2011 20:34

Det är på tok för mycket nu! Och jag som inte är stresstålig för fem öre. Eller som jag sa till en lärare tidigare idag: jag kan ta stressiga situationer när jag behöver vara den starka. Dessutom har jag tålamod när det gäller barn. Men som nu, när det gäller mina egna studier, då pallar jag inte trycket så att säga.

   Förra veckan hade jag prov i Geografi A. (Klarade det inte och ska få göra att kompletteringsprov med de frågorna jag inte kunde)

   Denna veckan har jag haft prov i Engelska C, och inlämning av ett hemprov i Psykologi A.

   På måndag ska jag lämna in en språktransponeringsuppgift i Svenska C, redovisa ett arbete om språk i media, också detta i Svenska C, och på kvällen ha ännu ett prov i Engelska C.

   Veckan därpå har jag på måndagen det kompletterande Geografiprovet, på onsdagen ett nytt Geografiprov och på torsdagen ett prov i Inlärningsstilar & Studieteknik.


Idag började jag gråta när jag kom hem. Har inte haft en sinnesmässigt lugn dag på jättelänge. Helgen som var så pluggade jag psykologi från morgon till kväll hela helgen. Helgen innan dess fyllde jag år vilket var jättekul men inte alls avslappnande. Veckorna innan dess planerade jag födelsedagshelgen för fullt.

   Så nu är jag TRÖTT och det känns som om jag aldrig igen kommer att få ta det helt lugnt!

   Det är flera som sagt till mig att jag måste ta det lugnt och prioritera min psykiska hälsa, men jag måste ju få det gjort! Jag måste ju fixa alla prov och uppgifter, även om jag inte presterar över godkänt-nivå. Jag känner att jag måste bli färdig med Komvux i år. Jag vill inte fylla 26 och inte ha mina gymnasiebetyg färdiga.


Så, nu har jag fått skriva ur mig lite frustrationer. Bara att fortsätta på språktransponeringen.   

Jag · Sambon · Skola
 
 
Vivi

Vivi

25 februari 2011 09:08

Jag blir också lätt stressad när jag sätter press på mig själv så jag vet lite hur du känner och i värsta fall kan det ju leda till ångest & panikattaker.
Tror det är viktigt att försöka ta det lungt men jag fröstår att du vill ha det gjort.
Försök strukturera dagen så mycket du kan, fasta tider då du pluggar och skriv in även ledig tid. På din lediga tid tycker jag du ska försöka unna dig mysiga saker som ett bad, filmmys med sambon osv. Ibland blir det lättare när man strukturerar upp saker, skriver listor och bockar av det man gjort :)
Många kramar !

http://www.missvivis.se

 
Emelie

Emelie

25 februari 2011 13:30

Det är jobbigt att plugga på komvux, det vet jag som har jobbat där. Många hoppar av och ger upp. Jag tycker du är jätteduktig! Kämpa på!

http://emmisibirier.bloggagratis.se

Jenny

25 februari 2011 14:38

Tack för uppmuntran :)
Kram

 
Margita

Margita

25 februari 2011 18:38

Jag läste på KomVux i min ungdom och kommer ihåg att det var ett fruktansvärt tempo!!! Inte bara att det var många prov utan det man skulle läsa in var ju tegelstenar!! Det är hårt, så att du gråter en skvätt gör verkligen ingenting! Det lättar bara på trycket och jag tycker som Emelie att du är duktig som kämpar på!
Skickar en uppmuntrande kram ~

http://sengas.bloggplatsen.se

Jenny

26 februari 2011 18:59

Tack :)
Ja det är fruktansvärt jobbigt just nu, längtar till december då jag ska vara FÄRDIG!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 31 augusti 2014 17:31

Nu var det ju vansinnigt länge sedan jag bloggade. Men från och med imorgon är jag arbetslös igen (i fyra månader, börjar nytt jobb på samma gamla arbetsplats efter årsskiftet) så då har jag en massa tid över och kanna känner mig inspirerad att blo...

Av Jenny - 2 januari 2014 19:08

Nyårslista för år 2013   Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Jag fick en visstidsanställning och jag övningskörde   Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga, som vanligt.   Blev någon/några av dina vänner föräldrar i ...

Av Jenny - 30 maj 2013 14:55

Åsikter?

Av Jenny - 28 maj 2013 15:33

Här har vi sminkalternativ nr två, ska alltså välja sminkning inför min brors bröllop om mindre än en månad.Åsikter? ...

Av Jenny - 22 maj 2013 09:32

Min bror gifter sig som bekant om en månad, och jag vet inte hur jag ska sminka mig. Har köpt en turkos klänning i spets, och kommer att ha en svart bolero, ett svart bälte och svarta skor. Jag kommer att ha håret utsläppt och lockigt. Jag tänkte a...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggvänner

Gästboken


Skapa flashcards